lørdag den 5. april 2025

Pizza med spinat parme lidt tynd skiver Parma



Dejen

2,5 dl vand 

5 g gær

5 g sukker

0,5dl olivenolie

110g Durummel

310g hvedemel


Græske Youghurt til at smørre på pizza (Rema har små bøtter)


Fyld

2 løg

1 pose spinat ca 500 g

2 hvidløg

4 pk parma

1 bagekartoffel

1 ps mozarella

olie til panden


Start med dejen. Opløs gæren i lunken vand og tilsæt sukker, olivenolie og Durummelet og lidt mel

ad gangen. Ælt dejen grundigt og tilsæt salt

Del dejen i 4 stk. og rul dem til kugler. Sæt dem på bagepladen og dæk dem til med husholdningsfilm. 

Stil dem i køleskabet og lad dem hæve i mindst 2 timer.


1. Derefter skæres 2 store løg i skiver sammen med presset hvidløg og det steges til de er bløde og lækre derefter kommer du spinat på så det falder sammen.

Så kan stå og hvile til du skal bruge det.

2. sæt så Parma klar 

3. snit kartoflen i tynde skiver

4. sæt osten frem 


Så ruller du dejen ud lægger den på en pizzabakke og smører Græsk Youghurt på og lægger den på grillen evt en bagesten i ca.5 min på høj varme.(gerne 250 grader)

Såkommer den ind og der lægges spinatblandingen på derefter lidt kartofler - så 4 tynde skiver parma og Osten.

Ud på grillen igen og den bager fra 5- 10 min afhængig af varmen men ihvertfald 250 grader


Ingen kommentarer:

Send en kommentar