Chokoladekage ala Caroline Flemming
100g smør
2 æg
250g rørsukker
100g hvedemel
½ tsk bagepulver
5 spsk cacao
½ tsk salt
1 vanilliestang el 1 spsk vanillie ekstrakt
50 g ahorn sirup
skallen af 1 usprøjtet appelsin
saften af 1 appelsin
Forvarm ovnen - En løsbundet 23cm kageform.
smelt smørret og sæt det til afkøling.
Pisk æg og sukker sammen med håndmixer indtil du opnår en hvid cremet konsistens.
Bland - bagepulverpulver - kakao - salt vanilie og sirup sammen med æggemassen.
Tilsæt appelsinskal og saft og det afkølede smør og rør igen.
Hæld blandingen i kageformen og bag i ovnen i 20 minutter
Kagen kan virke lidt "rå" men den skal være klæbrig og vil hænge bedre sammen når den
er afkølet.
---------------------------------------------------------------------------
Server evt med lidt is eller hinbærcoulis :
200 g hindbær 2 spsk honning - blend hindbær og honning til den bliver glat (coulis)
2 æg
250g rørsukker
100g hvedemel
½ tsk bagepulver
5 spsk cacao
½ tsk salt
1 vanilliestang el 1 spsk vanillie ekstrakt
50 g ahorn sirup
skallen af 1 usprøjtet appelsin
saften af 1 appelsin
Forvarm ovnen - En løsbundet 23cm kageform.
smelt smørret og sæt det til afkøling.
Pisk æg og sukker sammen med håndmixer indtil du opnår en hvid cremet konsistens.
Bland - bagepulverpulver - kakao - salt vanilie og sirup sammen med æggemassen.
Tilsæt appelsinskal og saft og det afkølede smør og rør igen.
Hæld blandingen i kageformen og bag i ovnen i 20 minutter
Kagen kan virke lidt "rå" men den skal være klæbrig og vil hænge bedre sammen når den
er afkølet.
---------------------------------------------------------------------------
Server evt med lidt is eller hinbærcoulis :
200 g hindbær 2 spsk honning - blend hindbær og honning til den bliver glat (coulis)
Kommentarer
Send en kommentar