10g gær 3 dl lunkent vand ½ spsk Maldon salt 1 tsk rørsukker 1 spsk olie 350 g fint hvedemel lidt revet muskatnød (kan undlades) 40 g rosiner (kan undlades) 40 g grofthakkede hasselnødder - eller valnødder Opløs gæren i vandet og lade det stå i 5-10 min. Bland salt, sukker og olie i gærblandingen, sigt det meste af hvedemelet og lidt revet muskatnød i - og rør dejen grundigt igennem. Vend rosiner og nødder i en spsk mel og rør dem i, mens dejen stadig er blød. Ælt dejen færdig med resten af melet - den skal være smidig - ikke for bastant. Form dejen til en kugle og lad den hæve tildækket i 1 time, mens römertopfen og låget trækker i lunkent vand. Slå dejen ned, formden til et brød og læg den i den velsmurte RöMERTOPF. Lad brødet efterhæve i ca 30 min. under et klæde. Læg det fugtigt, velsmurte låg på og stil RÖMERTOPFEN i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 50 minutter til brødet er gyldent. Løsn brødet fra formen og lad den afkøle på en bagerist. Dampen fra det vand, der siver ind i...
Kommentarer
Send en kommentar