Braiseret Svinekæber i æblemost
til 4 pers.
Denne ret er Thomas Pasfalls opskrift og opnår stjernestatus for en enkelt aften.
12 stk svinekæber
salt og peber
1 ltr æblemost
1 stk chili
2 stk løg
4 stk timian kviste
3 fed hvidløg
2 stk gulerødder
1½ dl piskefløde
Svinekæber brunes af på en pande i lidt smør og lægges i ildfast fad.
Alle urter ristes derefter af og fordeles over kæberne.
Det hele dækkes med æblemost og der spædes evt med lidt vand.
Fadet dækkes med stanniol og det stilles og braiseres i 1 1/4 time ved 175 grader
Fadet tages ud og skyen over i en gryde med urterne i (timiankvist tages fra)
Det hele blendes med stavblender´og tilsættes 1½ dl piskefløde.
Kæberne holdes varme i tildækket fad imens.
Ved servering hældes sovsen over kæberne og retten er klar til servering.
Kartoffel/sellerimos
1 kg kartofler
1 stk selleri
100g smør
2 dl lun mælk
salt og peber
Hakket persille
Selleri og kartofler skrælles og koges møre, husk ingen salt i vandet.
Vandet hældes fra. kartofler og selleri piskes med håndmixer eller røremaskine til det most godt.
Smør mælk salt og peber tilsættes og det røres glat.
Til Sidst tilsættes hakket persille og mosen er klar til servering
Kommentarer
Send en kommentar