Grahamsboller m/Solsikkekerner
(Kilde:Brød &kager Søndags BT)
2½dl mælk
75g smør
50g gær
1 spsk Sukker
½ tsk salt
2 æg
200g grahamsmel
400g hvedemel
100g solsikkekerne
1 æg til pensling
lun mælken i mikroovnen - skær smørret i små ternineger der lægges i mælken og
det hele smelter.Hæld det over i en røremaskine og tilsæt gæren , mens væsken er lun og tilsæt sukker og salt.
Pisk 2 æg sammen i en dyb tallerken og tilsæt disse og rør rundt.
Bland de 2 slags mel og solsikke kerner i og rør det godt sammen.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ca 30-40 min.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30-45 min.
Pensl bolllerne med æg og bag dem gyldne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca.15- 20 min.
Lad dem køle af på en bagerist og server dem lune med koldt smør og marmelade - Honning fra Horne er også godt.
Kommentarer
Send en kommentar