Lammekrone med Langtidsbagte Cherrytomater og Rosenkålspuré
Lammekrone
3-3½ kg lammekrone
Olie
salt og peber
2 økocitroner
hvidløg
Frisk rosmaring
Vend kødet med olie, salt og peber, citronsaft og citronskal, pillet hakket hvidløg el. presset, og friskhakket rosmarin.
Lad det trække i 3-4 timer.
Brun kødet på en grillpande.
Giv det derpå 200grader i ovnen i ca 30 minutter.
Tag det ud og lad det hvile i 15-20 minutter.
Langtidsbagte cherrytomater
60-80 cherrytomater
Olivenolie
Balsamicoeddike
salt og peber
sukker
frisk Timian hakket
Skyl tomaterne og læg dem i et ovnfast fad og stænk med olieblandingen
Sæt tomaterne i ovnen ved 90 grader i 6-7 timer
Rosenkålspure
700 g rosenkål
50g smør
salt og peber
1 spsk honning
½ spsk. æbleeddike
Pynt:
1 skalotteløg
bredbl. persille
1 håndfuld pæne blade fra rosenkålen
Skyl rosenkålene, skær det nederste af roden og fjern yderbladene, indtil de ikke slipper af sig selv.
Gem de pæne yderblade til pynt.
Bring vand og slat i kog og skær rosenkålene i kvarte og blanchér i ca 2 min. til de er kogt men ikke overkogte.
Kom rosenkålene i en foodprocessor, og kør til en puré med alle de øvrige ingredienser.
Inden servering drysses skiver af skalotteløg og hakket persille udover.
Til slut hældes en marinade over den færdige puré.
Marinade:
2 spsk. raspolie
1 spsk æbleeddike
honning
1 tsk sennep
salt og peber
rystes sammen i en meljævner og hældes over puréen.
Kommentarer
Send en kommentar