Blomkålsgratin
KILDE: Det røde Madleksikon - Lillian Kaufmann
1 stort blomkålhoved
3/4 ltr.vand
1 tsk salt
Gratin:
60g mel
2 dl mælk
40g smør
2 æggeblommer
2 æggehvider
salt og peber
evt revet muskatnød
der kan tilsættes et par spsk revt ost og evt. drys med ost og rasp
Endvidere:
1 dl rasp
10-15 g smør
Bagetid: 40-45 min
Gratinform :dvs en høj skål
Tænd ovnen på 200 grader.
Befri blomkålen for stok og blade og del den i små buketter.
Bring vandet i kog og kog buketterne heri i 5 min.
Tag dem op og lad dem dryppe af.
Gratin:
Pisk mel ud med mælken i en gryde over ret god varme og pisk til det skifter konsistens (tykner).
Tag det fra varmen og rør smørret i.
Pisk æggehviderne stive og lad dem stå et øjeblik.
Rør æggeblommerne i gryden en ad gangen, smag til med salt og peber og evt. muskat og vend herefter blomkålsbuketterne heri.
Sørg for at de er godt dækket og vend så de stiftpiskede æggehviderne i
Smør en form med høje kanter med smør og drys med rasp. Fyld gratinmassen i den må kun
gå 3/4 op i formen - den hæver under bagningen.
Bag gratinen i en 200grader varm ovn i 40-45 min. til gratinen er hævet og ensartet lysebrun.
Server lige fra ovnen med et stykke frisk flute til
Der kan evt tilbydes hakket persille til.
1 stort blomkålhoved
3/4 ltr.vand
1 tsk salt
Gratin:
60g mel
2 dl mælk
40g smør
2 æggeblommer
2 æggehvider
salt og peber
evt revet muskatnød
der kan tilsættes et par spsk revt ost og evt. drys med ost og rasp
Endvidere:
1 dl rasp
10-15 g smør
Bagetid: 40-45 min
Gratinform :dvs en høj skål
Tænd ovnen på 200 grader.
Befri blomkålen for stok og blade og del den i små buketter.
Bring vandet i kog og kog buketterne heri i 5 min.
Tag dem op og lad dem dryppe af.
Gratin:
Pisk mel ud med mælken i en gryde over ret god varme og pisk til det skifter konsistens (tykner).
Tag det fra varmen og rør smørret i.
Pisk æggehviderne stive og lad dem stå et øjeblik.
Rør æggeblommerne i gryden en ad gangen, smag til med salt og peber og evt. muskat og vend herefter blomkålsbuketterne heri.
Sørg for at de er godt dækket og vend så de stiftpiskede æggehviderne i
Smør en form med høje kanter med smør og drys med rasp. Fyld gratinmassen i den må kun
gå 3/4 op i formen - den hæver under bagningen.
Bag gratinen i en 200grader varm ovn i 40-45 min. til gratinen er hævet og ensartet lysebrun.
Server lige fra ovnen med et stykke frisk flute til
Der kan evt tilbydes hakket persille til.
Kommentarer
Send en kommentar