Solbærsyltetøj med lakridspulver
1000g solbær (Titania)
2 spsk citronsaft
650g rørsukker (700g melis)
2 tsk lakridspulver el. lakridsrodspulver
evt ½-1 spsk geleringsmiddel i pulverform
De skyllede solbær og citronsaften puttes i en bredbundet stor gryde og varm det hele langsomt op under låg til bærrene safter.
Der kan tilsættes lidt vand ½-1 dl vand hvis bærrene ikke safter nok i starten.
Bærrene koges safte i 5 min.
Sukker og lakridspulver blandes og tilsættes bærrene og der røres rundt til sukkeret er opløst.
Bring syltetøjet i boblende kog i 5 min.
Hvis syltetøjet er for tyndt kan der tilsættes geleringsmiddel blandet med 2 spsk sukker.
Jeg har i denne portion tilsat 1 stor tsk sukker/geleringsmiddel.
Kog syltetøjet i 2 min.
HUSK evt lidt ATAMON også.
Kommes nu på Atamon skyllede glas....
Kommentarer
Send en kommentar