Lakrids-is
Lakridsis med lakrids-tuiles til 6 personer/ca. 1 liter
INGREDIENSER
4 økologiske æggeblommer
125 g sukker
3 tsk. raw-lakridspulver, f.eks. fra Urtekram
½ l piskefløde
2 spsk. lakridssirup, f.eks. Urtekram
1-liters rugbrødsform
LAKRIDS-TUILES
(ca. 10 stk.)
50 g flormelis
50 g blødt smør
50 g hvedemel
ca. 1 bæger pasteuriserede æggehvider
PYNT
lakridspulver
Opskrift - Sådan laver du lakridsis med lakrids-tuiles
1. Pisk æggeblommerne med sukker til en luftig masse.
Vend lakridspulver i.
Pisk fløden stiv, og vend den i æggeblommerne.
Hæld isen i formen, og kom den i fryseren.
2. Rør i isen med en dejskraber hvert 20. minut, til den begynder at sætte sig.
Kom lakridssirup i, sidste gang du vender isen.
Frys den færdig i minimum 4 timer
(eller kør isen i en ismaskine, og tilsæt lakridssirup, når den er næsten færdig).
Sæt den i fryseren, og tag den ud, 20 minutter før den skal spises.
Lakrids-Tuiles
3. Rør flormelis med det bløde smør; tilsæt hvedemelet, og vend
forsigtigt æggehviden i lidt efter lidt, til dejen er glat og let tyk.
Smør dejen ud i helt tynde cirkler på bagepapir med en palet.
Drys med lakridspulver.
Bag kagerne midt i ovnen ved 165° i 2-4 minutter.
4. Tag de bagte kager forsigtigt af bagepladen, og rul dem over en kagerulle
eller fold dem forsigtigt til en cylinder. Afkøl helt, og servér dem til isen.
INGREDIENSER
4 økologiske æggeblommer
125 g sukker
3 tsk. raw-lakridspulver, f.eks. fra Urtekram
½ l piskefløde
2 spsk. lakridssirup, f.eks. Urtekram
1-liters rugbrødsform
LAKRIDS-TUILES
(ca. 10 stk.)
50 g flormelis
50 g blødt smør
50 g hvedemel
ca. 1 bæger pasteuriserede æggehvider
PYNT
lakridspulver
Opskrift - Sådan laver du lakridsis med lakrids-tuiles
1. Pisk æggeblommerne med sukker til en luftig masse.
Vend lakridspulver i.
Pisk fløden stiv, og vend den i æggeblommerne.
Hæld isen i formen, og kom den i fryseren.
2. Rør i isen med en dejskraber hvert 20. minut, til den begynder at sætte sig.
Kom lakridssirup i, sidste gang du vender isen.
Frys den færdig i minimum 4 timer
(eller kør isen i en ismaskine, og tilsæt lakridssirup, når den er næsten færdig).
Sæt den i fryseren, og tag den ud, 20 minutter før den skal spises.
Lakrids-Tuiles
3. Rør flormelis med det bløde smør; tilsæt hvedemelet, og vend
forsigtigt æggehviden i lidt efter lidt, til dejen er glat og let tyk.
Smør dejen ud i helt tynde cirkler på bagepapir med en palet.
Drys med lakridspulver.
Bag kagerne midt i ovnen ved 165° i 2-4 minutter.
4. Tag de bagte kager forsigtigt af bagepladen, og rul dem over en kagerulle
eller fold dem forsigtigt til en cylinder. Afkøl helt, og servér dem til isen.
Kommentarer
Send en kommentar