Brød fra Kok&Vin
Vi har fået rigtig
mange roser for vores brød gennem de seneste måneder. Det er vi selvfølgelig
glade for. Som en lille bonus til jer alle, skal I selvfølgelig også have
muligheden for at lave et ordentligt brød i privatenJ
Det er en meget stor
opskrift som giver 9 store brød.
Divider opskriften med 3. Så får I 3 store brød og så passer
opskriften lige i en røremaskine. Det eneste der kræves er tålmodighed, en varm
ovn og en røremaskine.
Fordej: (laves dagen i forvejen)
1½ liter vand (0,5ltr)
30 gram gær (10g)
2 spsk. Havsalt (½ spsk)
1,500 kg.(0,500 g) Groft hvedemel (kan erstattes af almindeligt hvedemel eller italiensk ”tipo 00” hvedemel)
30 gram gær (10g)
2 spsk. Havsalt (½ spsk)
1,500 kg.(0,500 g) Groft hvedemel (kan erstattes af almindeligt hvedemel eller italiensk ”tipo 00” hvedemel)
Opløs gæren i vandet
og tilsæt mel og salt. Ælt det hele let sammen og lad fordejen hæve i ca. 24
timer under klæde.
Grunddej:
1½ liter vand (0,5 ltr.)
2 spsk. Salt (½spsk)
2,400 kg. Hvedemel (800g)
Resten af
ingredienserne tilsættes fordejen og massen æltes ved høj hastighed på en
røremaskine i godt ti minutter.2 spsk. Salt (½spsk)
2,400 kg. Hvedemel (800g)
Dejen skal slippe
siderne af skålen og være ”glat”.
Dejen hældes i en stor skål smurt med olivenolie og får lov
til at hæve til minimum dobbelt størrelse.
Når dejen er hævet
vendes den ud på et melsmurt bord. Det er meget vigtigt at dejen ikke bliver
slået ned, da luften skal bevares i brødet. Del brødet i 9 store stykker og bag
hvert brød på en bagesten ved 250 grader i 25 minutter.
Afkøl inden brug.
Velbekomme:)
Kommentarer
Send en kommentar