Tarte Tatin (Paul Cunningham)
(4 pers)
4 æbler el. pærer
100g smør
kornene fra 2 vanillestænger
100g sukker
200g frisk butterdej
Skær æblerne/pærerne i kvarter, fjern kernehuset.
Kom sukker på en pande der kan gå i ovnen og smelt sukkeret pænt lyst tilføj vanillesukker og
smør og kog det til en lys gylden karamel.
fjern panden fra varmen og fordel æblestykker/pære.
Læg butterdejen ovenpå og bag tærten i ovnen ved 200grader, til den er brun og sprød.
Lad tærten hvile, så karamellen kan sætte sig.
Vend bunden i vejret på panden ved hjælp af en tallerken eller et fad (den skal overpå og serveres)
så frugterne ligger øverst.
Server tærten med creme fraiche, vanilieis eller flødeskum.
4 æbler el. pærer
100g smør
kornene fra 2 vanillestænger
100g sukker
200g frisk butterdej
Skær æblerne/pærerne i kvarter, fjern kernehuset.
Kom sukker på en pande der kan gå i ovnen og smelt sukkeret pænt lyst tilføj vanillesukker og
smør og kog det til en lys gylden karamel.
fjern panden fra varmen og fordel æblestykker/pære.
Læg butterdejen ovenpå og bag tærten i ovnen ved 200grader, til den er brun og sprød.
Lad tærten hvile, så karamellen kan sætte sig.
Vend bunden i vejret på panden ved hjælp af en tallerken eller et fad (den skal overpå og serveres)
så frugterne ligger øverst.
Server tærten med creme fraiche, vanilieis eller flødeskum.
Kommentarer
Send en kommentar