Focaccia (Paul Cunningham)
Denne opskrift er endnu ikke prøvet - men har før haft succes med at lavet brødet....
1kg italiensk hvedemel tipo 00
1 fed knust hvidløg
5 dl vand
1 dl olienolie
25g gær
25g havsalt - plus eksta til toppen
frisk rosmarin (el. oregano)
Kør mel, hvidløg, vand, olie og gær i 10 minutter på røremaskine uden salt.
Tilsæt salt og kør videre i 5 minutter.
Hvis man ikke har en røremaskine, røres der grundigt sammen en stor skål med en elpisker
Hæld dejen i en oliesmurt bageform og stil den på køl natten over.
Næste dag:
Lad den hæve til dobb. størrelse, drys med hakket rosmarin og havsalt og
bag ved 225 grader i ca 30 minutter.
( måske man skulle sætte en lille skål med vand i bunden af ovnen og se hvad der sker ved det)
1kg italiensk hvedemel tipo 00
1 fed knust hvidløg
5 dl vand
1 dl olienolie
25g gær
25g havsalt - plus eksta til toppen
frisk rosmarin (el. oregano)
Kør mel, hvidløg, vand, olie og gær i 10 minutter på røremaskine uden salt.
Tilsæt salt og kør videre i 5 minutter.
Hvis man ikke har en røremaskine, røres der grundigt sammen en stor skål med en elpisker
Hæld dejen i en oliesmurt bageform og stil den på køl natten over.
Næste dag:
Lad den hæve til dobb. størrelse, drys med hakket rosmarin og havsalt og
bag ved 225 grader i ca 30 minutter.
( måske man skulle sætte en lille skål med vand i bunden af ovnen og se hvad der sker ved det)
Kommentarer
Send en kommentar