torsdag den 8. december 2011

Kalvebov i Römertopf (8pers)









½ - 2 kg Kalvebov




Krydderi RUB til oksekød :
1 tsk. Hvidløgspulver
1 tsk. Fennikelfrø (knust i morter)
½ tsk. Tørret timian
2 tsk. Sort peber
½ tsk. Cayenne peber
1 spsk.Paprika
½ tsk. Oregano
½ tsk. Salt

Alle ingredienser rystes godt sammen.
Kødet deles i 4 lige store stykker.
Kødet pensles med olivenolie og vendes i rubben på alle sider. Kødet marinerer i rubben tildækket et par timer.
Herefter svitses det hurtigt i en gryde – hvorpå
Det lægges over i Kokotten.
Herefter forbederedes grøntsagern og hældes over.

Væde til kokotten:
1-2 spsk. Olivenolie til saucen
1 fed hvidløg knust
1 stor gulerod i mindre tern
4 stilke bladselleri i mindre tern
2 mellemstore løg i mindre tern
2 spsk. Balsamico
1½ dl. Rødvin
2 dåser hakkede tomater
1 håndfuld grofthakket frisk basilikum

I en gryde varmes olien op og hvidløget brændes af, inden de hakkede grønsager tilsættes og svitses indtil de er møre ca. 3-5 min. Tilsæt balsamico og lad det koge ind i ca. 2 min. Herefter tilsættes rødvinen, som simrer i yderligere 2 min, og de hakkede tomater tilsættes.
Smages til med lidt af den resterende rub. Bringes til kogepunktet og tages af komfuret, og hældes over kødet i kokotten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar