Pære-Mandeltærte
250g mel
1 nip salt
100 g florsukker
150 g smør
1 æggeblomme
1 spsk koldt vand
Blend mel, salt, florsukker og smør i en foodprocessor til det er som rasp. Tilsæt æggeblomme og koldt vand. Blend til dejen samler sig og form dejen til en flad klump og lad ligge i køleskabet i ½ times tid.Herefter rulles den ud på en meldrysset bord og der rulles til den passer til en tærteform med kant - og der prikkes med en gaffel - tryk et stykke staniol fast til dejen og rundt om kanten på tærtefadet så skulle den ikke falde sammen.
Bunden bages ved 180 grader i ca 10 min.
FYLD:
100 g smør
100 g rørsukker
3 æg
25 g hvedmel
150 g mandelmel (mandler der er blendet til mel)
4-5 pærer
4 spsk abrikosmarmelade
evt 50 g mandelflager
lidt florsukker
Pisk smør, sukker og æg sammen til en cremet konsistens. Tilsæt mel og mandelmel og pisk det sammen.Dæk tærteformen med fyldet og skær pærerne i både og fordel dem over tærten.Smelt abrikosmarmeladen i en lillle kasserolle og smør overfladen af kagen med dette og drys evt mandelflager over.
BAG nu kagen i 20 minutter ved 175 grader eller til fyldet er fast og kagen gylden.
Afkøl tærten og drys med florsukker.
Kommentarer
Send en kommentar