50g gær
½ ltr. lunkent vand
½ dl olivenolie
2 tsk salt
1½ dl hakkede sorte oliven
250g durummel
ca. 600 g hvedemel (italiensk 00 mel)
1 tsk. friskhk. rosmarin (el.tørret)
1-2 spsk olivenolie til stegesoen.
Smuldr gæren og rør den glat i vandet.
Tilsæt olie, salt, hk.rosmarin og oliven. Kom durummel og hvedemel i lidt ad gangen og ælt dejen smidig, til den slipper skålen. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse med et fugtigt klæde henover. Ca 45 min. Hæld dejen ud på et melet bord og tryk luften ud af det. Tag en smule dej fra.
Form resten af dejen et brød.
Pensl gryden som har ligget i blød i vand, med olie og læg brødet heri.
Tril det lille stykke dej til en pølse og læg den ovenpå brødet. Lad brødet efterhæve i 30 min. under låget.
Stil det nederst i en kold ovn og tænd på 200grader - bag brødet 1-1 1/4 time- tag låget af de sidste 10 min. lad brødet afkøle lidt i stegesoen inden det vendes ud på bageristen.
½ ltr. lunkent vand
½ dl olivenolie
2 tsk salt
1½ dl hakkede sorte oliven
250g durummel
ca. 600 g hvedemel (italiensk 00 mel)
1 tsk. friskhk. rosmarin (el.tørret)
1-2 spsk olivenolie til stegesoen.
Smuldr gæren og rør den glat i vandet.
Tilsæt olie, salt, hk.rosmarin og oliven. Kom durummel og hvedemel i lidt ad gangen og ælt dejen smidig, til den slipper skålen. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse med et fugtigt klæde henover. Ca 45 min. Hæld dejen ud på et melet bord og tryk luften ud af det. Tag en smule dej fra.
Form resten af dejen et brød.
Pensl gryden som har ligget i blød i vand, med olie og læg brødet heri.
Tril det lille stykke dej til en pølse og læg den ovenpå brødet. Lad brødet efterhæve i 30 min. under låget.
Stil det nederst i en kold ovn og tænd på 200grader - bag brødet 1-1 1/4 time- tag låget af de sidste 10 min. lad brødet afkøle lidt i stegesoen inden det vendes ud på bageristen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar