250 g hvedemel
125 g smør
125 g sukker
75 g mørk sirup
50 g hakkede mandler
½ tsk st.nellike
1 tsk st.kanel
1 stor tsk potaske opløses i 1½ spsk kogende vand
Varm smør, sukker og sirup op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og rør mandler og krydderier i .
Rør potaske ud i vandet og rør det i dejen. Lad det hele køle af til det er håndvarmt og tilsæt nu melet. Del dejen i 2 og form den til tykke pølser, der lægges på et fad og stilles koldt i 2-3 timer.
Pølserne skæres i tynde skiver der bager på miderste rille ved 200 grader i 4-8 min. Afhængig af hvor tykke de er.
Dejen kan opbevares i køleskabet i en plastpose i 4 uger.
125 g smør
125 g sukker
75 g mørk sirup
50 g hakkede mandler
½ tsk st.nellike
1 tsk st.kanel
1 stor tsk potaske opløses i 1½ spsk kogende vand
Varm smør, sukker og sirup op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og rør mandler og krydderier i .
Rør potaske ud i vandet og rør det i dejen. Lad det hele køle af til det er håndvarmt og tilsæt nu melet. Del dejen i 2 og form den til tykke pølser, der lægges på et fad og stilles koldt i 2-3 timer.
Pølserne skæres i tynde skiver der bager på miderste rille ved 200 grader i 4-8 min. Afhængig af hvor tykke de er.
Dejen kan opbevares i køleskabet i en plastpose i 4 uger.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar