Jordbærtærte




Smørdej:
125g smør, 125g mel, 25g flormelis, ½ stang vanille eller vanillesukker

Marcipanmasse:
50g smør , 50g marcipan, 50g sukker, 2 æg

Kagecreme:
3 æggeblommer, 2 spsk. sukker, 1½ stang vanille, el. vanillesukker, ½ ltr. mælk, 1-2 spsk Maizena

250g JORDBÆR

Marcipanmasse: Ingredienserne blandes til en jævn masse.

Smørdej: Ingredienserne blandes, samles til en dej og stilles koldt.
Dejen rulles ud - så den passer til tærteformen - jeg plejer at trykke den ud i formen. Kom marcipanmassen over den ubagte dej.

Bages i forvarmet ovn ved 200grader i 15 - 20 minutter.

Kagecreme:
Tag lidt af mælken fra og kom maizena i . Rystes i en meljævner.
Æggeblommer, sukker, vanilie og mælk kommes i en gryde og koges op. Tilsæt maizena-blandingen lidt efter lidt til konsistensen er passende.
Cremen koges igennem et par minutter. RØR hele tiden.
Sæt cremen på køl.

Kom smeltet god chokolade 70% - på den afkølede bund og vent til den er størknet.
Kom så cremen på den kolde bund og pynt den med hele eller halve jordbær

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Langtidsstegt Culotte i stegepose

Studentens Pølseret

Brød i Römertopf (Kokotte-brød)