Langtidsstegt Culotte i øl (Bryggeriet marts 2011)
Denne ret fik vi leveret som TakeAway fra Bryghuset i Odense en søndag, vi havde været sammen med gode venner og nu var vi blevet sultne - og nu har jeg lyst til at prøve lykken, om jeg kan gøre det efter - tror det lykkedes meget godt.
1 culottesteg
salt og peber
½ ltr. bouillon
1 øl
3 dl vand
1-1½ dl piskefløde
Rids stegen i tern og gnid den med rigeligt salt
Ryst det overskydende salt af.
Krydr med peber og læg stegen i et dybt ovnfast fad.
Hæld bouillon, vand og øl ved - ikke over, for så bliver skyen for salt.
Sæt stegen i en kold ovn og indstil temperaturen på 140 grader og steg stegen i ca 3½ time.
Tilsæt evt mere bouillong undervejs.
Temperaturen hæves til 200 grader i 20 minutter, hvis stegen ønskes mere brun.
Sluk oven og lad stegen stå i ca. 10 minutter.
Tag stegen ud og lad den hvile.
Si skyen og skum fedtet fra i en gryde.
Bring skyen i kog og tilsæt fløde.
Jævn evt. saucen med en meljævning.
Server braiserede grøntsager til
F.eks. broccoli, blomkål, rød peber, squash, selleri, porre mm.
1 culottesteg
salt og peber
½ ltr. bouillon
1 øl
3 dl vand
1-1½ dl piskefløde
Rids stegen i tern og gnid den med rigeligt salt
Ryst det overskydende salt af.
Krydr med peber og læg stegen i et dybt ovnfast fad.
Hæld bouillon, vand og øl ved - ikke over, for så bliver skyen for salt.
Sæt stegen i en kold ovn og indstil temperaturen på 140 grader og steg stegen i ca 3½ time.
Tilsæt evt mere bouillong undervejs.
Temperaturen hæves til 200 grader i 20 minutter, hvis stegen ønskes mere brun.
Sluk oven og lad stegen stå i ca. 10 minutter.
Tag stegen ud og lad den hvile.
Si skyen og skum fedtet fra i en gryde.
Bring skyen i kog og tilsæt fløde.
Jævn evt. saucen med en meljævning.
Server braiserede grøntsager til
F.eks. broccoli, blomkål, rød peber, squash, selleri, porre mm.
Kommentarer
Send en kommentar