Langtidsstegt Culotte i øl (Bryggeriet marts 2011)

Denne ret fik vi leveret som TakeAway fra Bryghuset i Odense en søndag, vi havde været sammen med gode venner og nu var vi blevet sultne - og nu har jeg lyst til at prøve lykken, om jeg kan gøre det efter - tror det lykkedes meget godt.

1 culottesteg
salt og peber
½ ltr. bouillon
1 øl
3 dl vand
1-1½ dl piskefløde

Rids stegen i tern og gnid den med rigeligt salt
Ryst det overskydende salt af.
Krydr med peber og læg stegen i et dybt ovnfast fad.
Hæld bouillon, vand og øl ved - ikke over, for så bliver skyen for salt.

Sæt stegen i en kold ovn og indstil temperaturen på 140 grader og steg stegen i ca 3½ time.

Tilsæt evt mere bouillong undervejs.

Temperaturen hæves til 200 grader i 20 minutter, hvis stegen ønskes mere brun.

Sluk oven og lad stegen stå i ca. 10 minutter.
Tag stegen ud og lad den hvile.
Si skyen og skum fedtet fra i en gryde.
Bring skyen i kog og tilsæt fløde.
Jævn evt. saucen med en meljævning.

Server braiserede grøntsager til
F.eks. broccoli, blomkål, rød peber, squash, selleri, porre mm.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Langtidsstegt Culotte i stegepose

Studentens Pølseret

Brød i Römertopf (Kokotte-brød)