Fødselsdagsboller 20 stk.
50 g gær
2 dl mælk
100 g margarine
1 æg
50 g sukker
1 tsk salt
½ tsk kardemomme
ca 500 g Amo hvedemel
evt. rosiner
Til pensling: sammenpisket æg
Mælken lunes til den er håndvarm og gæren opløses heri.
De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes til den er ensartet.
Hæver lunt og tildækket i 20 min.
Dejen slås flad, rulles ud til en pølse og deles i 20 lige store dele.
Formes til boller og sættes på en smurt bageplade.
Efterhæver til dobbelt størrelse lunt og tildækket ca. 30-40 minutter.
Pensl med sammenpisket æg.
Bages i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 10-12 minutter på miderste rille.
2 dl mælk
100 g margarine
1 æg
50 g sukker
1 tsk salt
½ tsk kardemomme
ca 500 g Amo hvedemel
evt. rosiner
Til pensling: sammenpisket æg
Mælken lunes til den er håndvarm og gæren opløses heri.
De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes til den er ensartet.
Hæver lunt og tildækket i 20 min.
Dejen slås flad, rulles ud til en pølse og deles i 20 lige store dele.
Formes til boller og sættes på en smurt bageplade.
Efterhæver til dobbelt størrelse lunt og tildækket ca. 30-40 minutter.
Pensl med sammenpisket æg.
Bages i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 10-12 minutter på miderste rille.
Kommentarer
Send en kommentar