Brunsviger
25 g gær
50 g margarine
25 g melis
1 æg
1 dl mælk
½ tsk kardemomme
½ tsk salt
250 g mel
Fyld:
50g margarine
150 g brun farin
1 spsk. sirup
Pynt med mere puddersukker
Mælken lunes og gæren opløses heri.
Mel og de øvrige ingredienser tilsættes og der æltes til en ensartet dej.
Dejen hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted - tildækket
Efter hævning trykkes dejen ud i en bradepande og fyldet smøres ud over dejen.
Ovenpå drysses der med puddersukker.
Dejen hæver igen på et lunt sted til ca. dobb. Størrelse.
Brunsvigeren bages ved 240 grader på miderste rille. I ca. 10 min.
Thy elforening:
Lav små fordybninger i dejen med en finger og fordel fyldet over.• Sæt kagen ind i en kold ovn ved 200 ºC og bag kagen i 20 minutter.• Lad kagen stå ved eftervarmen i ca. 10 minutter.
Spareråd:Der spares 10-25 % el ved at sætte maden ind i en kold ovn, samtidig med at der slukkes 10 minutter før.
50 g margarine
25 g melis
1 æg
1 dl mælk
½ tsk kardemomme
½ tsk salt
250 g mel
Fyld:
50g margarine
150 g brun farin
1 spsk. sirup
Pynt med mere puddersukker
Mælken lunes og gæren opløses heri.
Mel og de øvrige ingredienser tilsættes og der æltes til en ensartet dej.
Dejen hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted - tildækket
Efter hævning trykkes dejen ud i en bradepande og fyldet smøres ud over dejen.
Ovenpå drysses der med puddersukker.
Dejen hæver igen på et lunt sted til ca. dobb. Størrelse.
Brunsvigeren bages ved 240 grader på miderste rille. I ca. 10 min.
Thy elforening:
Lav små fordybninger i dejen med en finger og fordel fyldet over.• Sæt kagen ind i en kold ovn ved 200 ºC og bag kagen i 20 minutter.• Lad kagen stå ved eftervarmen i ca. 10 minutter.
Spareråd:Der spares 10-25 % el ved at sætte maden ind i en kold ovn, samtidig med at der slukkes 10 minutter før.
Kommentarer
Send en kommentar