mandag den 21. februar 2011

Lena Hanssons sunde grøntsagsboller - 10 stk.




½ ltr. varmt vand
ca. 50 g klid
200 g groft rugmel
35 g gær
1 spsk.olie
2 tsk. urtesalt
ca. 450 g hvedemel

75 g revne grøntsager (gulerod, squash og løg)

Pynt: i bunden - solsikkekerner og foroven Blå birkes el. hørfrø


Rør vand, klid og rugmel sammen, og lad det stå 1 times tid.

Rør gæren ud i melblandingen og tilsæt salt, olie og det meste af hvedemelet samt de revne grøntsager.

Arbejd mere mel ind i dejen til den er smidig, men ikke for fast.

Lad dejen hæve et lunt sted i 1½ time.

Ælt dejen igennem og form den til 10 boller.

Læg bollerne på en bageplade evt med solsikkekerne på (så disse kommer i bunden af bollerne)
og lad dem efterhæve i ca. ½ time-  pensl evt. med kaffe og  strø blå birkes frø på og bag dem ca. 30 min ved 180grader på nederste rille

Ingen kommentarer:

Send en kommentar