½ ltr. varmt vand
ca. 50 g klid
200 g groft rugmel
35 g gær
1 spsk.olie
2 tsk. urtesalt
ca. 450 g hvedemel
75 g revne grøntsager (gulerod, squash og løg)
Pynt: i bunden - solsikkekerner og foroven Blå birkes el. hørfrø
Pynt: i bunden - solsikkekerner og foroven Blå birkes el. hørfrø
Rør vand, klid og rugmel sammen, og lad det stå 1 times tid.
Rør gæren ud i melblandingen og tilsæt salt, olie og det meste af hvedemelet samt de revne grøntsager.
Arbejd mere mel ind i dejen til den er smidig, men ikke for fast.
Lad dejen hæve et lunt sted i 1½ time.
Ælt dejen igennem og form den til 10 boller.
Læg bollerne på en bageplade evt med solsikkekerne på (så disse kommer i bunden af bollerne)
og lad dem efterhæve i ca. ½ time- pensl evt. med kaffe og strø blå birkes frø på og bag dem ca. 30 min ved 180grader på nederste rille
Ingen kommentarer:
Send en kommentar