Rabarbertærte (næsten som Wendorff i Faaborg el. i Gravene i Odense)
Dej: 3 dl hvedemel, ½ dl sukker, 75g smør, 1 æggeblomme, lidt vand. Lidt kartoffelmel til udrulning.
Fyld: 75 g revet marcipan, 300g rensede rabarber,50 sukker.
Top: 100 g revet marcipan, 3 æggehvider, lidt mandelflager til pynt.
Smuldr smør i mel og sukker og saml dejen med æggeblommer og evt. lidt vand.
Stil dejen på køl i 30 min.
Rul ud på kartoffeldrysset bord. Forbag tærten ved 200g i 20 min. med snydefyld feks.tørrede ærter.
Drys 75g revet marcipan i og læg skiver rensede, sukkervendte rabarber i. Pisk hviderne stive og fold den revne marcipan i. Kom mandler på som top.
Bag ved 20 grader i 25 min til toppen er helt bagt og fyldet blevet flydende.
Serveres med Creme Fraiche.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar