Vandbakkelser:
100 g smør
3 dl vand
lidt salt
1 tsk sukker
100 g mel
3 æg
Varm smør, vand, salt og sukker op i en gryde. Når smørret er smeltet, piskes melet i og varmes godt igennem mens du rører med en træske indtil dejen begynder at slippe siderne.
Tag dejen af varmen og køl den lidt af.
Rør æggene sammen og kom lidt af æggemassen i ad gangen. Du skal røre grundigt, så æggene bliver fuldstændig optaget i dejen mellem hver gang du tilsætter æg.
Nå dejen er blød uden at være flydende, kommes den i en sprøjtepose og sprøjtes ud i små toppe på bagepapir. (Du kan også bruge en spiseske)
Vandbakkelserne bages i 15-20 (30min) ved 175 grader. Indtil de er vokset til dobbelt størrelse og er gyldne og luftige.
Husk at give vandbakkelserne et lille klip når de står og køler af på risten, så bevarer de sprødheden.
Hindbærglasur
Flormelis
Hindbærsaft
evt. lidt vand
Flormelis og hindbærsaft røres sammen til en tæt glasur.
Hindbærflødeskum
200 g friske hindbær
3 spsk sukker
½ ltr. piskefløde
Drys hindbærrene med sukker. De trækker i 10 min. og moses herefter med en gaffel.
Fløden piskes til skum og hindbærkompotten vendes forsigtigt i til en lyserød creme.
Vandbakkelserne fyldes med hindbærflødeskum og dyppes med glasur.
100 g smør
3 dl vand
lidt salt
1 tsk sukker
100 g mel
3 æg
Varm smør, vand, salt og sukker op i en gryde. Når smørret er smeltet, piskes melet i og varmes godt igennem mens du rører med en træske indtil dejen begynder at slippe siderne.
Tag dejen af varmen og køl den lidt af.
Rør æggene sammen og kom lidt af æggemassen i ad gangen. Du skal røre grundigt, så æggene bliver fuldstændig optaget i dejen mellem hver gang du tilsætter æg.
Nå dejen er blød uden at være flydende, kommes den i en sprøjtepose og sprøjtes ud i små toppe på bagepapir. (Du kan også bruge en spiseske)
Vandbakkelserne bages i 15-20 (30min) ved 175 grader. Indtil de er vokset til dobbelt størrelse og er gyldne og luftige.
Husk at give vandbakkelserne et lille klip når de står og køler af på risten, så bevarer de sprødheden.
Hindbærglasur
Flormelis
Hindbærsaft
evt. lidt vand
Flormelis og hindbærsaft røres sammen til en tæt glasur.
Hindbærflødeskum
200 g friske hindbær
3 spsk sukker
½ ltr. piskefløde
Drys hindbærrene med sukker. De trækker i 10 min. og moses herefter med en gaffel.
Fløden piskes til skum og hindbærkompotten vendes forsigtigt i til en lyserød creme.
Vandbakkelserne fyldes med hindbærflødeskum og dyppes med glasur.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar