torsdag den 16. januar 2025

Trøffelkugler

Trøffelkugler

 

Fyldt med naturlig sødme fra dadler og en cremet konsistens fra sorte bønner. Romessens og kakao sørger for den autentiske smag, mens de forbliver helt uden tilsat sukker. Perfekt som en snack eller dessert!

Ingredienser (ca. 12-15 trøfler):

  • 1 dåse sorte bønner (240 g drænet vægt)
  • 12-14 friske, bløde dadler (udstenede)
  • 3 spsk kakao af god kvalitet
  • 1 tsk vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
  • 1-2 tsk romessens (smag til undervejs)
  • 1 nip salt
  • 2 spsk mandelmel (eller havregryn blendet til mel)
  • 1 spsk kokosolie (smeltet)
  • 2 spsk stærk kaffe (valgfri, men giver dybde)
  • 1 spsk ahornsirup eller honning (valgfri, hvis du ønsker ekstra sødme)

Kokosmel

Kakaopulver

Frysetørrede hindbær (knuste)

Hakkede nødder

Smeltet chokolade

1.      Dræn og skyl bønnerne grundigt for at fjerne den bønneagtige smag. Tør dem let med køkkenrulle.

2.      Blend det hele sammen – Kom sorte bønner, dadler, kakao, vanilje, romessens, kokosolie, kaffe og en knivspids salt i en foodprocessor. Blend til massen er glat og ensartet.

3.      Tjek konsistensen – Hvis massen virker for tør, kan du tilsætte lidt mere kaffe eller vand. Hvis den er for klistret, tilsæt lidt mere mandelmel eller blendet havregryn.

4.      Smag til – Justér med mere romessens eller kakao, hvis du ønsker en stærkere smag.

5.      Form trøflerne – Brug en ske til at tage små portioner af dejen og rul dem til kugler i hænderne.

6.      Rul dem i topping – Tril kuglerne i kokosmel, kakao eller hakkede nødder. For et twist kan du rulle nogle i frysetørrede hindbær eller mørk chokolade.

7.      Køl dem ned – Sæt trøflerne i køleskabet i mindst 30 minutter, så de sætter sig og får den perfekte konsisten


Ingen kommentarer:

Send en kommentar