mandag den 20. juni 2011

Sesamkylling med kartoffelmos

4 kyllinge overlår
1 pisket æggehvide
1 dl sesamfrø
1 dl koldpresset olivenolie

6 Bagekartofler i tern
4 kviste bredbladet persille
1 tsk rapsolie
havsalt og friskkværnet peber

150 g ærter
4 spsk. ribsgele

Når alt det synlige fedt og skind er fjernet fra kyllingelårene, vendes de først i æggehvide og derefter i sesamfrø
En pande varmes op med olien, og de panerede kyllingelår lægges forsigtigt ned i olien og steges i 3-4 minutter på hver side. Herefter lægges de i et ildfast fad og steger videre i ovnen ved 190 grader i ca. 20 minutter.
Bagekartoflerne skrælles og skæres i tern og koges i letsaltet vand.
Herefter presses de gennem et kartoffelmosjern og røres med persille, rapsolie, salt og peber.
Retter serveres med en god klat ribsgele samt en bunke dampede ærter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar