At lave soufflé kan være lidt af en prøvelse, men den her er så god, at det ikke betyder noget , hvis den falder sammen. Når man hælder kold dessertcreme ned i den varme soufflé, smager det himmelsk.
400g rabarber - skåret i 2,5 cm tykkelse
100g rørsukker - plus 2 spsk.
25 g blødt smør
6 ingefærsmåkager
150g færdiglavet dessertcreme (kagecreme) el. hjemmelavet - plus ekstra til servering.
1 æggeblomme fra stort skrabeæg
4 æggehvider
1 tsk mel
Havsalt
Forvarm ovnen til 180 grader og stil en bradepande ind for at blive varm.
Læg rabarber i en gryde med de 100g sukker.
Læg låg på og lad dem simre i ca. 10 min. indtil rabarberne er bløde.
Stil dem til side og lad dem køle helt af.
Smør 6 små souffléskåle med smør. Læg ingefærsmåkagerne i en pose og knus dem med en kagerulle. Vend det så i souffléskålene, så det dækker indersiden.
Kom en spsk. af den afkølede rabarber i hver skål.
Blad resten af rabarberne med de 150 g kagecreme, æggeblomme og mel.
Pisk æggehviderne med et drys salt i en stor skål.
Tilsæt 2 spsk. sukker og pisk videre indtil hviderne er helt stive.
Det tager ca. 3 min.
Vend forsigtigt to skefulde æggehvider i rabarberblandingen. Hæld herefter blandingen ned til
resten af æggehviderne og vend igen forsigtigt. Fordel det i skålene , så der bliver en lille TOP.
Tag den varme bradepande ud af ovnen og stil souffleskålene på den.
BAG souffleerne i 18-20 min. el. indtil de er blevet gyldne.
Prik hul i hver souffle med en ske og hæld dessertcremen ned i - drys evt. lidt flormelis over og servér med det samme.
400g rabarber - skåret i 2,5 cm tykkelse
100g rørsukker - plus 2 spsk.
25 g blødt smør
6 ingefærsmåkager
150g færdiglavet dessertcreme (kagecreme) el. hjemmelavet - plus ekstra til servering.
1 æggeblomme fra stort skrabeæg
4 æggehvider
1 tsk mel
Havsalt
Forvarm ovnen til 180 grader og stil en bradepande ind for at blive varm.
Læg rabarber i en gryde med de 100g sukker.
Læg låg på og lad dem simre i ca. 10 min. indtil rabarberne er bløde.
Stil dem til side og lad dem køle helt af.
Smør 6 små souffléskåle med smør. Læg ingefærsmåkagerne i en pose og knus dem med en kagerulle. Vend det så i souffléskålene, så det dækker indersiden.
Kom en spsk. af den afkølede rabarber i hver skål.
Blad resten af rabarberne med de 150 g kagecreme, æggeblomme og mel.
Pisk æggehviderne med et drys salt i en stor skål.
Tilsæt 2 spsk. sukker og pisk videre indtil hviderne er helt stive.
Det tager ca. 3 min.
Vend forsigtigt to skefulde æggehvider i rabarberblandingen. Hæld herefter blandingen ned til
resten af æggehviderne og vend igen forsigtigt. Fordel det i skålene , så der bliver en lille TOP.
Tag den varme bradepande ud af ovnen og stil souffleskålene på den.
BAG souffleerne i 18-20 min. el. indtil de er blevet gyldne.
Prik hul i hver souffle med en ske og hæld dessertcremen ned i - drys evt. lidt flormelis over og servér med det samme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar