tirsdag den 6. april 2010

Udbenet lammekølle

Her til påsken i 2010 fik vi udbenet lammekølle - jeg har lige haft lavet den med Chiliensk lammekølle og skulle nu prøve New Zealandsk lammekølle.... indtil nu synes jeg bedst om Chiliensk Lammekølle med det skal lige prøves igen. Den var mere lækker og blød i kødet, hvor New Zealandsk blev mere hård og tør....
Grydestegt Lammekølle
1 Lammekølle 1,6 kg - 1,8
1 bdt Persille
Herbes de Provence
Salt og peber
3-4 fed Hvidløg
1 fl. Rødvin
1 Porre
1 Gulerod
Lammekøllen blev udbenet og der blev saltet og pebret, tilsat Herbes de Provence krydderier og godt med hvidløg og persille og herefter blev den brunet i en gryde og vendt ca. hvert 15. minut til alle 4 sider var brunet. Herefter tilsatte jeg 1 flaske Rødvin og en bouillon terning og 1 porre skåret i skiver og 2 gulerødder skåret i større tern.
Det hele snurrer nu i ca. 1½ time og hviler herefter et øjeblik. Imens laves soves - den kommer lige igennem en sigte og der tilsættes en meljævning og smages til med lidt salt - ribsgele.

Grøntsagerne til RATATOILLE ordnes mens der steges steg
1 Aubergine skæres i små tern
1 Squash skæres i små tern
1 Peberfrugt i små tern
1 Løg hakkes
2 hvidløg hakkes fint
1 laurbærblad
lidt Timian
1 ds. flåede tomater

- den skal nemlig simre i ca. 45 min. og er herefter klar til servering eller kan opvarmes senere.

Kartoffel/Squash i Ovn
1½ kg kartofler
1 squash
salt og peber
6 spsk Rasp
Smørklatter
Kartofler skrælles og skæres i skiver, sammen med squash der også er skåret i skiver, blandes med hinanden og der tilsættes salt og peber og tilsidst kom der rasp over og nogle smør klatter. De sættes i ovnen ved 200 grader i 1 time.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar