Dampede Asparges med sauce mousseline og rejer


200g kogte pillede rejer (400g rå)
1 kg tykke hvide asparges
salt
2 citronskiver
smør til kogning

Mousseline:
200g smør
3 æggeblommer
4 spsk citronsaft + lidt til tilsmagning
1 tsk salt
1 dl piskefløde (piskes til flødeskum)
brøndkarse

Gør rejerne klar og lad hvile.
Skræl de hvide asparges og skær enderne af. Bring 4 cm vand i kog i en dyb pande eller stor gryde
sammen med smør, citronskiver og et drys salt.
Kog Aspargesstængerne i vand i 4-6 minutter.
Tag dem op og dryp dem af på et klæde.

Mouselinne:
Smelt smørret til mousselinen.

Pisk æggeblommerne sammen med citronsaft og salt i en anden gryde over mellem varme til det
begynder at tykne.
Tag gryden fra varmen, og tilsæt smørret lidt efter lidt - langsomt i starten. Pisk kraftigt undervejs, så
saucen ikke skiller. Smag til med citron.
Vend flødeskummet i lige inden servering.

Hæld saucen ud over de kogte asparges der er anrettet på en stor tallerken og drys derefter rejer
over og evt. brødkarse og servér.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Langtidsstegt Culotte i stegepose

Studentens Pølseret

Brød i Römertopf (Kokotte-brød)