(foto mgl.- gæster nåede at spise maden inden jeg fik taget et foto) 1 kalveculotte (1.7 kg) timiankvist Laurbærblade 2 fed hvidløg finthakket Læg timiankvist, laurbærblade og hakket hvidløg i stegeposen - derefter lægges culotten ovenpå (den kan evt. lige saltes en smule) og posen lukkes med medfølgende klips. Ovnen opvarmes til 120 grader og stegen sættes ind i ca 4 timer - der kan skues op på 150grader den sidste ½ - 1 time. Man tager bouillonen fra når der er gået 3 timer - og kan nu lave sovs af dette. Stegen lægges tilbage i posen og steger en 1 times tid mere. hertil kan som tilbehør serveres: Ratatouille Rababerkompot sovs gode kartofler
8-10 wienerpølser 20 kartofler ½ ltr. letmælk Hvedemel 20 g smør Ketchup Salt og peber PYNT: hakket persille Kog kartoflerne og køl af. Skær kartoflerne i tern. Smelt smør i en gryde tilsæt mel og rør godt. Tilsæt mælk og rør sovsens jævn. Tilsæt Ketchup og krydr med salt og peber. Tilsæt de røde pølser skåret på skrå og lun dem godt igennem tilsæt til kartoflerene og det hele varmes godt igennem inden servering. Pynt med hakket persille over.
10g gær 3 dl lunkent vand ½ spsk Maldon salt 1 tsk rørsukker 1 spsk olie 350 g fint hvedemel lidt revet muskatnød (kan undlades) 40 g rosiner (kan undlades) 40 g grofthakkede hasselnødder - eller valnødder Opløs gæren i vandet og lade det stå i 5-10 min. Bland salt, sukker og olie i gærblandingen, sigt det meste af hvedemelet og lidt revet muskatnød i - og rør dejen grundigt igennem. Vend rosiner og nødder i en spsk mel og rør dem i, mens dejen stadig er blød. Ælt dejen færdig med resten af melet - den skal være smidig - ikke for bastant. Form dejen til en kugle og lad den hæve tildækket i 1 time, mens römertopfen og låget trækker i lunkent vand. Slå dejen ned, formden til et brød og læg den i den velsmurte RöMERTOPF. Lad brødet efterhæve i ca 30 min. under et klæde. Læg det fugtigt, velsmurte låg på og stil RÖMERTOPFEN i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 50 minutter til brødet er gyldent. Løsn brødet fra formen og lad den afkøle på en bagerist. Dampen fra det vand, der siver ind i...
Kommentarer
Send en kommentar